Home > hír, karakterek, képek, video > ArcheAge CBT4 beszámoló és bőséges játékleírás

ArcheAge CBT4 beszámoló és bőséges játékleírás

Felszerelés, Tárgyak

Felszerelés, Tárgyak, Drop, stb.

A jó felszerelés fontos szerepet játszik a karaktered életében. Használhatsz lemezpáncélt és kardokat egy mágus karakteren, de valószínűleg a botokat és talárokat jobban fogja tudni használni. Különböző bónuszokat kapsz ha a páncélszetted több ugyanolyan típusú páncélt tartalmaz (talárok – varázs sebesség / bőr – kritikus találat / lemezpáncél – fizikus védelem).

Egy páncélszett 7 darabot tartalmaz: sisak, mellvért/felső, könyök/alsókar védő, kesztyűk, öv, nadrág, cipők. Néhány páncélszettnél akkor bónuszokat kapsz, ha összegyűjtesz 3, 5 és 7 darabot a szettből (ezek speciális settek és nem az általános típusúak, amiket fentebb említettünk, ezek a bónuszok különállók).

Az ékszerek növelik a különböző alap statokat és ezekhez tartozik a szokásos nyaklánc, két fülbevaló és két gyűrű.

Megjegyzés: A két fülbevaló hely és még két „alsóruházati” hely (egy a mellvértnél, egy a nadrágnál) meg volt jelenítve, de még nem volt használható a CBT4-ben.

Jelenleg még csak néhány köpenyt lehetett látni. Néhányat megkapsz a kezdeti küldetésekből, a többi típust meg kell venned, vagy meg kell craftolnod. Az első két típusnak kisebb statjai vannak és csak egy kicsit ér lentebb a hátadtól míg az utólsók egészen a bokádig leérnek. A köpenyeket egyedileg is meg lehet tervezni a következőképpen: elmész egy nagyobb szintű városba a megfelelő NPC-hez és veszel egy tintát 5 aranyért, amit a köpenyek és a vitorlák megtervezésére lehet használni, később talán más tárgyakra is. Ezt a tintát 5-ször lehet használni, mielőtt kifogy.

Ezek után még vannak a fegyverek. Széles választék van a típusok között az egykezesektől a kétkezesekig. Tőrök, fejszék, ütőbotok, kardok, varázsbotok és varázspálcák közül választhatunk. A támadási sebességükben és erejükben különböznek.

Még ezek után vannak még a pajzsok is különböző stílusokban.

Más játékokban általában egy meghatározott kasztnak kell lenned ahhoz, hogy íjat használhass, míg az ArcheAge-ben bárki felhelyezheti és használhatja az íjat.

Minden játékosnak megvan a joga, hogy hangszereket tudjon használni amik visszatöltik a játékos hp-ját, maná-ját vagy egy rövid időre megnövelik a támadási sebességet. Sajnos nem mindenki tud  mozogni a hangszerek használata közben, mint Lindsey Sterling, csak  azok akik rendelkeznek a bard skill fával.

Legutoljára, van még egy hely a hátunkon, ahová sárkányrepülőnket és nyersanyagcsomagunkat tudjuk tenni.

A gear típusai így néznek ki: gyakori(fehér) / nem gyakori(világos zöld) / ritka(zöld) / ősi(világos kék) / hősi(kék). A modifier csak a def mennyiségét és a tartósságot növeli, valamint a használata után az ikonja is megváltozik, de a tárgy ugyanúgy fog kinézni. A fegyvereknél a sebzést és a tartósságot növeli. Ezek a bónuszok a def/dmg (védelem/sebzés)-nél kb. + 4-5%-ot adnak a tárgy gyakoriságának megfelelően egyre növekvően (azaz a kék tárgyaknál ez +16-20%-nál is nagyobb lehet). Mivel a védelem így működik ebben a játékban (% dmg csökkentése) az extra 16-20% bónusz minden cuccodban, lehet, hogy csak 4% csökkentett sebzést ad. Ez egy összességében jó balansz, mert nem ad túl sok előnyt a kék felszereléssel rendelkező játékosoknak, de mégis szép bónuszokat jelent nekik. Általában a kék cuccok dmg/def értéke egyenértékű a következő szintű gyakori tárgyal, de a stat bónuszok kívánatosabbá teszik a kisebb szintű kék cuccot.

 

A felszerelésed kövekkel tudod fejleszteni. A köveket küldetésekből, moboktól (szörnyek, nem játékos ellenség) ritka droppként (tárgy eldobás) vagy bossoktól (főnök) kaphatod meg.

A kő szintjétől függően +1től +9-ig adott karakter statokat hozzá (erő, intelligencia, ügyesség, életerő, varázserő). Egy már fejlesztett tárgyon egy újabb kő használata felcseréli a bónuszokat, tehát a bónuszok nem halmozódnak. Ez az egyetlen lehetőség volt a CBT4-ben a felszerelés fejlesztésére.

 

A raid bossok elleni küzdelem a szokásos (aki először üt bele a mobba azé lesz a loot/pénz) és a legjobb cuccok egy része ezektől esik.

 

A CBT3-ban két instance volt, egy a Nuain kontinensre és egy a hariharan kontinensre. Ezeket a CBT4-re eltávolították (csak egy barlangbejárat látszik az egykori portálok helyén). Igaz a CBT4-ben a kisebb szintű területeken rengeteg barlang volt, de nem voltak benne bossok.

Minden boss a nyitott világban van egyre növekvő szinttel és nehézséggel. Vannak bossok, amit akár ketten is meg tudtok ölni, de némelyikhez ajánlott akár 10 ember is.

Ezek váltakoznak a különböző 30-as szintű bossokig. Jelenleg 3 50-es szintű mega boss található a játékon belül, amiket meglehetősen nehéz legyőzni. A Kraken és a Pirate Boss ezek közül kettő. Mindkét boss legyőzéséhez egy nagy, felkészült csapat kell.

Itt egy videó, amiben legyőzik a Krakent:

 

A Pirate Boss is meglehetősen nehéz: a csatlósai ágyúkat használnak, hogy lelőjék ellenfelüket.

A Kraken egy speciális glidert (sárkányrepülőt) ad, de sajnos a Pirate Boss lootja ismeretlen.

A speciális boss a 3. kontinensen egy olyan tárgyat dob, ami jogot ad az ostromoknál a háború kijelentésére. A raid bossokért járó általános jutalmak:

Arkhium (por 10. szintre, rudak 20. szintre, kockák 30. szintre és feltételezhetően üvegek a Krakenért/Pirate Bossért), fejlesztő kövek a felszerelés fejlesztésére (+2 stat 10. szintre, +4 20. szintre, +6 30. szintre), ritka/ősi/hősi tárgyak a boss szintjének megfelelően, 30 perces elhasználható könyvek (növelik a támadási erőt 20-al, a támadási sebességet 10%-al).

Néhányuk dob: kis szobrok/festmények a bossról (trófeaként elhelyezheted a házadban).

Használhatsz ételeket különböző hatásokkal (pl.: több mp/hp, mana visszatöltése).

Rengeteg fajta étel van, amik különbözően növelik az erőnlétedet. Ezeket boltokból veheted meg, vagy craftolhatod. Általában 30 perc a hatásidejük.

Vehetsz potionokat (italok) vagy craftolhatsz, amik a hp-dat töltik vissza idővel vagy azonnal, vagy az mp-det töltik vissza azonnal, vagy a fizikai védelmedet növelik. A cd-jük hosszú a spammelés megelőzése végett. A potionok hatékonyságának növekedésével az áruk is nagyon gyorsan nő (pl.: a legolcsóbb potionok 200 hp-t töltenek vissza és 1 ezüst körül van az áruk, míg a legdrágábbak 1400-2000-et és 2-3 aranyba kerülnek…). A játékosoknak általában 5-10k életük van (14k körül az abszolút legjobb felszereléssel, benne hp bónuszokkal).

50 táskahellyel és 50 raktárházhellyel kezdesz. A raktárodat a városban lévő raktáros NPC-vel beszélve érheted el (nem minden városban van ilyen NPC). Ezek a jobb alsó sarokban lévő „+” jelre kattintva bővíthetők. A bővítés 10 új helyet ad, és a bővítés ára az elején minimális, de gyorsan nő ahogyan egyre többet bővítesz:

50-80 körül: 2 arany

80-90 körül: 4 arany 80 ezüst

A maximum táska/raktár hely: 100. Ha több helyre van szükséged craftolhatsz raktárládát, amit a házadban helyezhetsz el. A láda 50 hellyel rendelkezik és nem bővíthető.

Chapters: | Previous | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Next |

Categories: hír, karakterek, képek, video Tags:
  1. Lacci
    August 5th, 2012 at 22:27 | #1

    Nah ez tényleg jó vaskoskra sikerült, de érdekes volt.Voltak benn számomra új infok.Köszi nagyon a fordítást

  2. antalj
    August 9th, 2012 at 12:46 | #2

    Thx a leírást 🙂
    Egyre jobban érdekel a játék, igazából nem is tudok más mmo-t, ami igazán tetszene a közeljövőben, persze ennek lehet, hogy az is betudható, hogy nagy Lineage 2 rajongó vagyok, és ebben is elég sok jó ötlet megjelenik onnan 🙂
    Igazaból egyetlen félelmem van, hogy mintha kicsit kevés viszhangot kapna ez a játék, itt a nagy mmo-k tengerében, lesz vajon elég játékos majd ?

  1. No trackbacks yet.

%d bloggers like this: