Home > hír, karakterek, képek, video > ArcheAge CBT4 beszámoló és bőséges játékleírás

ArcheAge CBT4 beszámoló és bőséges játékleírás

Területek felfedezése

A Terület Felfedezése és Utazás

Gyalog menni az ArcheAge-ben nem célszerű a lassúság és a mobok miatt.

A hátasok nagyon fontosak ahhoz, hogy bárhová elutazz és ha szintet lépnek skilleket kapnak.

A hátasod 5-ös szinten 2 skillel kezd. Az első engedélyezi, hogy a hátasod hátsó két lábával belerúgjon az ellenfélbe (ehhez helyes pozícióba kell állítani a hátast). A második skillel harcolni tudsz az ellenféllel, amíg hátason ülsz. 6-os szinten használni tudod az íjat, amíg a hátasodon ülsz. 8-as szinten egy sprint skillt kapsz, amivel növelni tudod a sebességed, míg a hátason tartózkodsz, 10 másodpercre. A sprint skill kb. 50%-al növeli a sebességed, de amíg hat, nem engedi, hogy megfordulj, szóval jobban teszed, ha jó helyen használod el a skillet, v pl.: ha egy dombról jössz le. 10-es szinten kapsz egy skillet, ami növeli a hátasod védelmét.

A hátasod úgy lép szintet, ha magadnál tartod a vadászat közben, de jobb ha rajtatartod a szemed, mert hamar meghalhat. Vehetsz a hátasodnak páncélzatot, hogy tovább éljen, de a felszerelt és jól felszintelt hátassal, a te szintedtől függően, te még mindig meghalhatsz egy pár erős támadástól. Gyors reflexekkel, a hátasod elküldheted még azelőtt, hogy túl sok sebzés érné. Ha újrahívod, az életereje ugyanúgy lesz, mint amikor elküldted. Ha a vadászat közben a hátasod meghal, kihívhatod,  de el fog dőlni a földön. Felélesztheted azonnal, de csak 1 HP-ja lesz, és 30%-al lassabban fog futni. Hogy meggyógyítsd a hátasod, elviheted az inasokhoz, és egy kis pénz ellenében felélesztik. Az inasok csak a kezdő kontinenseken találhatók meg. A CBT4-ben árultak egy tárgyat, amivel bárhol meggyógyíthatod a hátasod, viszont több pénzbe fog kerülni, mint az inasoknál.

Fontos megjegyezni, hogy akár ketten is felülhettek egyszerre egy hátasra. A második személy szabadon lőhet íjjal a lóról. Sokfajta hátas van amit használhatsz:

  • Szamár (kezdő küldetésből)
  • Ló (későbbi kezdő küldetésből)
  • Gyorsabb ló (10 arany az inasnál)
  • Yata (5 arany, de csak egyszemélyes, úgy néz ki mint jar-jar binks)
  • Oroszlán hátas (csak a Ferrek kezdő küldetéseiből érhető el, nem átadható)
  • Gyorsabb oroszlán hátas (5k honour pont, jobban hasonlít egy párducra)

A másik lehetőség a körbeutazásra a kocsik. Sebességük lassabb mint a lovaké. Különböző állomásokon állnak meg 5-10 percenként. Az egyetlen hasznos, gyakorlati célja, hogy látványos túrát tegyél a világban, azon kockázat nélkül, hogy megtámadnak a mobok.

A legcsodálatosabb kilátást, ahonnan a leglenyűgözőbb látványt kapod a bámulatos terepre és designra, amit az XLGAMES elhelyezett az ArcheAge-ben, azok a léghajók. Ezekkel magasan a terep felett tudsz átutazni a fővárosok között. A legszebb látvány nyilvánvalóan a léghajók szélénél látható, de vigyázz: az emberek tudnak kicsit tolni az ArcheAge-ben, szóval ha nem vigyázol, le fognak lökni egy légi-túrára. Sajnos a várakozási idő a léghajókra általában elég hosszú (15 perc ha elment az utolsó), de a látvány kárpótolni fog. A léghajók gyors utazást tesznek lehetővé amíg fent vagy, de lovakkal sem sokkal több időbe telik ugyanaz az út megtétele. Van még egyfajta lebegő platform ami körbevezet a fővároson (Marianpole). [Teszterünk ezt nem próbálta.]

Mikor elkezded a karaktered, kapsz egy speciális könyvet, amivel portálokat tudsz létrehozni az előzőleg meglátogatott helyekre. Kétféle módon menthetsz bele helyeket: Veszel és használsz egy speciális tintát vagy használod a speciális talpazatot a városokban. Más emberek is használhatják a portálodat, szóval ha akarod, barátaidat is elviheted egy távoli helyre. Csak akkor készíthetsz portált, ha van egy teleportkő a táskádban. Ezek felhasználódnak a portál készítésekor. A portálok csak egy irányba működnek, szóval ha elfelejtettél valamit elhozni, másik utat kell találnod a visszatérésre. Ha rendet szeretnél tartani egy területen, akár el is pusztíthatod a portálokat, hogy megelőzd más emberek ki/belépést a másik területre.

Ha meghalsz kapsz egy 2 perces debuffot, ami nem akadályozza meg a portálok készítését, de megakadályozza a portálokon való belépést.

Van egy recall skilled is, ami visszajuttat a legutóbbi aljzathoz amit bejelöltél a városban. 20 perces cd-vel rendelkezik.

Egy szó: sárkányrepülők! Ezek a dolgok döbbenetesek. Ugorj le egy magas helyről, ereszd ki a szárnyaid és szállj! Egyet nagyon hamar a kezdő küldetések során kapsz. A kilátás a sárkányrepülőről elképesztő és az a tény, hogy úgy irányítod és akkor teszed el ahogyan akarod teszi nagyszerű felfedezőeszközzé. Vigyázz, mert ha egy harc elől menekülve használod a glidert és eltalál egy nyílveszző, azonnal lezuhansz és súlyos sérüléseket szerezhetsz, vagy meghalhatsz ha egy szikláról esel le.

Hajók! A CBT4-ben három fajta hajó volt, amiket meg lehetett idézni és a kapitánya lehettél:

Egyszerű evezős csónak (kezdő küldetésekből is kapsz egyet), a nagyon gyors vitorlás hajó (a receptje küldetésből is kapható, de neked kell elkészítened. Egy vitorlás hajó receptje kivethető szigonnyal 8 aranyért vásárolható meg és egy galleon receptje ágyúkkal rajta 100 aranyért  vehető meg. A csónakok craftolásához való kellékek a fa és a ruhaanyag, habár ha egy galleont akarsz építeni, ahhoz egy speciális tárgy kell, amit valamelyik raid boss dob (a nagy fa az egyik). A hajók szépen meg vannak csinálva és sok dolog van, amit csinálni lehet rajtuk. Az evezős csónaknak egy kis lámpája van, a vitorlásnak a lámpái és vitorlái vannak, amiket fel és le tudsz húzni, míg a galleonnak ezen mindegyike megvan és egy horgonya, kihúzható deszkája, egy árboca amire föl lehet mászni és a tetején egy teljes árbockosárral van ellátva, 4 tüzelőképes ágyú oldalanként és néhány fogaskerék, amivel meg tudod változtatni a vitorlák szögét.

Ha ez mind nem lenne elég, az XLGAMES elkészítette azt a featuret, hogy saját designodat tedd a vitorlákra, a képességet, hogy elnevezd a hajódat és a képességet, hogy a hajód sebezhető legyen a mobok/más játékosok támadása által. A legerősebb hajónak (a galleon) 30.000 életerőpontja van és 1.000 életerőpont már 2 fával és 1 labor ponttal már javítható rajta, szóval érdemes nagy fakészlettel menni egy hosszú tengeri csatára. Ha a hajód teljesen elpusztult 10-15 percig nem tudod újra előhívni, de amikor megteszed ezt, teljes életerővel tér vissza.

Az óceánban nincsenek mindenhol mobok, de ha a motorcsónakoddal cirkálsz valahol és a grafikai beállítások alacsonyak a mobok távolsági megjelenítésén és a hajók reakcióidején, nehézzé teheti elkerülni a mobok aggroját. Először a hajód támadják, mielőtt téged kezdenének ölni.

A szigetek különböző alakban és méretben találhatók meg az ArcheAge-ben. Valamelyik nagyon apró és nem ér sokat rajta tevékenykedni, csak talán néhány fát elhelyezni, míg mások nagyobbak és elegendő hely van rajtuk néhány ház elhelyezéséhez. Egyikükön örök vihar van, és ahogyan megközelítjük egyre nő a sötétség. Másoknak még tengeri szörnyeik is vannak, amik rajta rejtőzködnek. Aztán itt van két nagy, speciális sziget is. Az egyik sziget az óceán közepén eléggé nagy kiterjedésű és rengeteg láda van rajta amit fel lehet törni néhány klassz lootért vagy más dolgokért, mint például a teddy-macik amiket elhelyezhetsz a házadban. A dobozok feltörése labor pontokba kerülnek. A másik fő sziget a kalóz sziget. Itt van néhány alap NPC bolt, de nem tudsz beszélni velük (kivéve ha a kívülálló frakcióhoz tartozol), valamint néhány 50-es szintű mob és a badass kalóz főnök, amit korábban említettünk.

Chapters: | Previous | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Next |

Categories: hír, karakterek, képek, video Tags:
  1. Lacci
    August 5th, 2012 at 22:27 | #1

    Nah ez tényleg jó vaskoskra sikerült, de érdekes volt.Voltak benn számomra új infok.Köszi nagyon a fordítást

  2. antalj
    August 9th, 2012 at 12:46 | #2

    Thx a leírást 🙂
    Egyre jobban érdekel a játék, igazából nem is tudok más mmo-t, ami igazán tetszene a közeljövőben, persze ennek lehet, hogy az is betudható, hogy nagy Lineage 2 rajongó vagyok, és ebben is elég sok jó ötlet megjelenik onnan 🙂
    Igazaból egyetlen félelmem van, hogy mintha kicsit kevés viszhangot kapna ez a játék, itt a nagy mmo-k tengerében, lesz vajon elég játékos majd ?

  1. No trackbacks yet.

%d bloggers like this: