Home > hír, karakterek, képek, video > ArcheAge CBT4 beszámoló és bőséges játékleírás

ArcheAge CBT4 beszámoló és bőséges játékleírás

Bűnözés

Bűnözés

Más játékos megölése más kontinensről elkövethető büntetés nélkül. Ha úgy döntesz, hogy a saját kontinensedről támadsz meg játékost, vért fogsz kifröcskölni és ezzel bűnözési pontokat fogsz szerezni. Ha ezek után meg is ölöd, még több bűnözési pontot fogsz a vér miatt kapni.

A bűntett szemtanúi felvehetik a vért és elküldhetik (csak jobb klikk a táskádban rá) majd jelenthetnek. A vérrel jelenleg nem lehet kereskedni.

Ha valaki olyan merész, hogy a védett területeken kívül ültet növényeket, akkor azt te akár el is lophatod. Ha úgy döntesz ellopsz valamit valakitől, akkor minden egyes ellopott tárgyért lábnyomokat fogsz hagyni magad után (kapsz egy figyelmeztető ablakot, hogy tényleg el akarod-e lopni más dolgait). A játékosok fel tudják szedni ezeket a lábnyomokat és jelenteni tudják a bűncselekményt. A lábnyomok egy idő után eltűnnek (nem vagyunk benne biztos mikor, egy napnál kevesebb idő alatt). Ha nagyon óvatos akarsz lenni eltakaríthatod a lábnyomokat és a vérfoltokat egy fogyóeszközzel (ez a seprű), így mások nem tudnak jelenteni. Ha viszont eleget loptál ahhoz, hogy nagyon elmérgesedjenek a tulajok, megvan a lehetőségük, hogy detektívet játszanak. Kapnak egy fogyóeszközt (valamiféle port), amit eldobhatnak különböző területekre, hogy felfedjék az eltüntetett lábnyomokat/vérfoltokat.

Ha összegyűjtesz 100 bűnözési pontot és meghalsz vagy ki és belépsz, a börtönben fogod magad találni. Fer mennyiségű embert kell megölnöd/lopnod kell, hogy börtönben találd magad és így felfedezhesd a gonosz oldalad terét. Amikor börtönbe kerülsz kapsz egy 30 perces debuffot, ami megtiltja az összes skill használatát és a teleportálást. Az első 10 percet a börtönben egy cellában kell töltened. Ezután kinyílnak az ajtók és felfedezheted a börtönt. Van néhány doboz, amit ha feltörsz különböző darabjait kapod meg a rab ruházatnak. Van egy focipálya is egy labdával, hogy körberugdoshasd és vele együtt egy eredménykijelző is ami mutatja a pontjaidat és így a többi fogvatartott is szórakozhat. Ha nincs kedved a labdát rugdosni, rugdoshatod a patkányokat is amik össze-vissza mászkálnak a földön. Ha eleget kiütsz, egyszer csak dobni fognak egy kulcsot. Ezzel a kulccsal kinyithatod a tornyot, ami rengeteg ládát tartogat odabent neked. A ládák tartalmaznak egy ejtőernyőt (az ikonja máshogy néz ki), aminek segítségével kijuthatsz a börtönből. Szóval felmászol a torony tetejére (kívülről kell felmászni egy nagyon keskeny és spirális rámpán amiről könnyen leeshetsz és meghalhatsz) és használod az ejtőernyőt. Az ejtőernyő hasonló mint a sárkányrepülő, csak ezzel muszáj abba az irányba repülnöd amerre néztél, amikor elindultál. Ez 10 másodpercig hat így jobb ha elég jól célzol, hogy a vízbe ess és ne a földre ahol azonnal meghalsz (a börtön egy szigeten van és nagyon hasonlít Alcatrazra). Sajnos mivel a debuff 30 percig tart, nem sok mindent tudsz csinálni ha letelte előtt elszöksz a börtönből. Előhívhatod a csónakod, de nem használhatod. Remélhetőleg ezt megváltoztatják mielőtt a játékot kereskedelembe hozzák.

A bűnözési pontjaid két részre vannak osztva. Az első a 0/100 (x/100), ami ahhoz kell, hogy börtönbe kerülj, míg a második átfogóan a bűnözéseid értékelése. Teszterünk kétszer volt börtönben, de csak 140 értékelési pontot kapott. Sok magyarázat van erre. Úgy látszik a játék azt is figyelembe veszi, hogy accountonként milyen gyakran követsz el bűncselekményeket (csakúgy mint a való életben: ha nagy bűncselekmények sorozatát követed el más emberekkel együtt, azt nagyon megjegyzik) és úgy néz ki, hogy a kisebb bűncselekményekért mint a lopás és az emberek megtámadása de nem megölése kevesebb összegzett pontot ad. Úgy tűnik az összegzett pontok nem mennek lejjebb a börtönben eltöltött időért.

Ha az összegzett bűnpontjaid elérik a 3000-ret, átkényszerülsz a kívülálló frakcióba a többi rossz fiúhoz. Az egyetlen hely, ahol ezek után az NPC-k szóba fognak veled állni, az a kalóz sziget.

Van itt néhány quest, amikkel csökkentheted az összegzett bűnözési pontjaidat 10-el, de teszterünk ezt nem próbálta ki, szóval nem ismerjük a követelményeket (3000 és afeletti pontszám kell-e és, hogy meddig tart őket megcsinálni).

Chapters: | Previous | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | Next |

Categories: hír, karakterek, képek, video Tags:
  1. Lacci
    August 5th, 2012 at 22:27 | #1

    Nah ez tényleg jó vaskoskra sikerült, de érdekes volt.Voltak benn számomra új infok.Köszi nagyon a fordítást

  2. antalj
    August 9th, 2012 at 12:46 | #2

    Thx a leírást 🙂
    Egyre jobban érdekel a játék, igazából nem is tudok más mmo-t, ami igazán tetszene a közeljövőben, persze ennek lehet, hogy az is betudható, hogy nagy Lineage 2 rajongó vagyok, és ebben is elég sok jó ötlet megjelenik onnan 🙂
    Igazaból egyetlen félelmem van, hogy mintha kicsit kevés viszhangot kapna ez a játék, itt a nagy mmo-k tengerében, lesz vajon elég játékos majd ?

  1. No trackbacks yet.

%d bloggers like this: