Home > hír, interjú > CBT 4 interjú Jake Song-al

CBT 4 interjú Jake Song-al

Forrás: mmoculture.com

Milyen új tartalomra számíthatnak a játékosok a negyedik CBT-ben?

Nagyon sok új tartalommal készültünk, továbbá kijavítottuk az előző tesztekben talált bugokat. A cbt4 célja az új kontinens letesztelése lesz, ahová hajókkal lehet eljutni majd.

Az új kontinensen zajló területi harcok a várostrom-rendszerre utalnak?

Amikor a játékosok megérkeznek az új kontinensre, bizonyos pontjait elfoglalhatják annak, továbbá építhetnek saját várat. Ezután lesz lehetőségük egymás ellen harcolni. Ez viszont még nem lesz engedélyezve a cbt4 elején, csak később.

 

Hogy tervezitek az update-eket a 3 hónapos tesztelés alatt?

Nem számít mi történik, de legalább 1 update lesz minden héten. Ez azt jelenti, hogy a játék a héten mindíg egy fix időpontban, hetente updatelni fog. Ezt ígértük meg a játékosoknak, és nem fogunk csalódást okozni nekik.

Mennyi lesz az elérhető max szint?

Ez az amit még mindig nem döntöttünk el, de figyelni fogjuk a játékosokat, hogyan teljesítenek, hogyan haladnak előre a játékban. Nem hivatalosan olyan level 25 körül lesz.

El tudnak úszni a játékosok az új területhez?

Nos, hajóra szállni a legegyszerűbb és a legbiztonságosabb. Az út során nagyon sok szörnnyel találkozhatnak ha úsznak, szóval érdemes inkább a hajót választani.

 

Egyszer láttuk egy trailerben hogy egy hajóról egy óriási szörnnyel harcoltak a játékosok. Ez megtörténhet a játékban (cbt4-ben)?

Úgy gondoltuk, hogy túl unalmas lenne céltalanul sodródni a tenger közepén, ezért beraktunk pár boss szintű szörnyet a vizekbe. Mivel ez boss harc, ezért ezek a szörnyek igen jó itemeket tudnak dobni.

Mondj pár dolgot az új fajról, a Hariharanokról!

A Hariharanok egy emberi faj cuki designal egy kis északi kultúrával fűszerezve.

Mivel a CBT4 80 napos lesz, ez azt is jelenti, hogy az Open Beta csúszik?

Open Beta státuszba szeretnénk érni a játékkal olyan gyorsan ahogy csak lehet. Amikor a tartalom kész, akkor majd kifogjuk adni az Open Beta-t.

Mennyi játékos vehet részt a CBT4-ben?

5000, de talán több embert is beengedünk majd.

 Sok játékos nincs megelégedve a fajok designjával. Mit gondolsz erről?

Meghallgatjuk a játékosok véleményeit, és próbáljuk belevinni a designba. Továbbá a játékosok számíthatnak egy sokkal jobb karakter készítő rendszerre a jövőben. Leszögezném, hogy mi nem fogunk elmenni ebbe a “szexi” irányba, olyat szeretnénk ami szebb, és elfogadott a játékosok által.

 

 Gondoltál már arra, hogy szexibb karaktereket készítsetek?

Ha a játékosok akarják, meggondolhatom magam. De ez még csak egy gondolat, még sok mindenen kell továbbjutnia, mielőtt biztosra mondanék valamit. Ehhez idő kell.


 Milyen tartalomra kellene odafigyelniük a játékosoknak a negyedik CBT-n?

Nincs konkrét tartalom meghatározva. Azt szeretnénk hogy a játékosok mindent kipróbáljanak amit csak találnak, ne csak mobokat öljenek és szintet lépjenek. Az idejüket jól kihasználva fel kéne fedezniük a világot.

Az előző teszten sok negatív komment érkezett a játék UI-vel kapcsolatban. Foglalkoztatok ezzel?

Igen, és optimizáltuk az UI-t, amit a CBT4-ben ki is próbálnak majd a játékosok.

 

Megváltozott a “housing” rendszer? Sok játékos a saját házát közvetlen közelébe építette a fontos épületeknek.

Sokat gondolkoztunk rajta. Még mindig gondolkozunk a limitáláson hogy kisebb vagy nagyobb legyen a készítési költség, hamarosan eldöntjük.

Open Beta státuszba fog lépni a játék a CBT4 után?

Ez attól függ, milyen eredménnyel zárul a cbt4. Talán lesz egy másik CBT is, de lehet hogy OB lesz a játék.

Categories: hír, interjú Tags:
  1. Lacci
    November 14th, 2011 at 11:07 | #1

    Haladnak! Reméljük sok infó jön a cbtről! egyre érdekesebbek a dolgok:)
    csak találjanak EU kiadót

  2. Dakszli
    November 14th, 2011 at 15:01 | #2

    Az igen! Az intelligencia odavág. 😀 Jake Song elmondja, hogy leszögezem, nem akarunk a szexi karakterek irányába elmenni, erre a következő kérdésben megkérdezi a riporter, hogy gondoltál-e a szexibb karakterekre.

    Gondoltál-e arra, hogy anyukád egy kecskebéka? 😀 😀 😀

    ———X———X——–X———X——–

    A játék bejelentése óta most először vannak aggodalmaim. No de nem az EU megjelenést illetően, hanem a tartalom miatt. Sokat hangoztatták, hogy ez egy új generációs mmo akar lenni. Azonban van egy olyan jelenség, hogy nagyon sok játékos ösztönösen a már kialakult jól bevélt sémát követi és nem egy új generációt akar, hanem a réginek egy feljavított változatát. Ha túl sokat adnak a játékosok véleményére, akkor nem egy új generációs mmo lesz belőle, hanem lényegében egy WoW2, Lineage3, stb. és ledegradálódik egy másodosztályú ‘Xyz klón’ mmorpg-vé.

  3. Lacci
    November 14th, 2011 at 15:04 | #3

    Remélem nem lesznek szexibb karakterek, mert nem kell, egy harcos ne legyen tangába stb.

  4. torzonborz
    November 14th, 2011 at 16:19 | #4

    Dakszli Én nem aggódok emiatt , van benne elég újdonság ahhoz hogy ne klónozzák le ( főleg ne a szokásos “wowklón” baromságot használják ).

  1. No trackbacks yet.

%d bloggers like this: