Home > interjú > Dinamikus átvezető videók

Dinamikus átvezető videók

Kwon Sang Il, a vizuális effektek mestere és az ArcheAge animációs rendezőjével készítettek egy interjút a Dél-Koreai média. Kitárgyalták többet között az ArcheAge átvezető videóit, hogy miben fognak különbözni a jelenlegi MMORPG piacon kapható többi játéktól. Ahogyan ő mondta, a játék dinamikus átvezető videói úgy lesznek megcsinálva, hogy a játékosok akár részt is vehetnek benne (“játszhatnak benne”).

A Dél Koreai játékiparban jól ismert Kwon Sang Il az NCsoft leghíresebb játékainak megalkotásában vett részt, mint az Aion vagy a Lineage sorozat. Kwon azt mondta, hogy az átvezető videóknak kapcsolódniuk kell a fő sztoriszálhoz az ArcheAge-ben, de mégis egy külön részét fogják képezni a játéknak, és interaktívak lesznek.

Ha a mostani MMORPG piac egészét nézzük, ami elég sok embert foglal magába, ezért nem lehet túl ígéretes. Ahogy a játékosok nagyobb igényt mutatnak az átvezető videókra, a játékot készítő cégek annál több energiát fektetnek bele. Ettől függetlenül, az átvezető videók szintje nem érte el még az elégséges minőségi szintet.

Kwon bizakodó az ArcheAge átvezető videóival kapcsolatban. Szerinte nagyon sok átvezető videó tud segíteni a játékosoknak elérni bizonyos dolgokat. Ha a vizuális szög megfelelően van növelve, talán több játékos fog nagyobb érdeklődést mutatni az átvezető videók iránt, mivel ezáltal fognak tudni megszerezni fontos információkat. Például, a játékosok nem fognak csak úgy belerohanni egy harcba a mobokkal, nyomokat, tárgyakat kell keresni és követni. Több állítható rövid-távolságú effektet hozzáadva, bizonyos tárgyak fontosabb szerepeket tölthetnek be bizonyos questekben. Ezáltal az átvezető videó egy áttekintést adhat a küldetésre.

A játékosok nem láthattak eddig szuper animációs effekteket az ArcheAge-ben azonnal, mivel ezek rengeteg időt és energiát igényelnek. Az ArcheAge technikai fejlesztése sosem áll le, de figyelembe kell venni hogy a dolgokat hogyan fogadják a játékosok. Vadonatúj elemek egy vadiúj játékba hatalmas élményt tudnak nyújtani egyes játékosoknak, de más játékosoknak esetleg túl nagy kihívást jelenthetnek. A PC játékoktól eltérően az online játékoknak számítani kell arra, hogy a játékosok elfáradnak a hosszú játékidő miatt (itt arra gondol hogy megunják a contentet). Vannak tervezett content patchek, amik lehet hogy már azonnal belesznek rakva a játékba megjelenésekor, de nem mindegyik lesz azonnal csatolható a játékhoz, mivel elég nehéz a játék contentjét változtatni.

Kwon Sang Il most az ArcheAge 3. zárt bétatesztjére készül. Az ArcheAge ami fáradhatatlanul kergeti a változásokat, sokkal nagyobb teret és több lehetőséget nyújt a fejlesztőknek, mint a többi játék. Kwon határozott abban, hogy töretlen az erőfeszítésük, hogy létrehozzanak egy új világot, új vizuális effektekkel a játékosoknak.

Categories: interjú Tags:
  1. torzonborz
    April 28th, 2011 at 17:54 | #1

    Jól hangzik , de majd meglátjuk mi is lesz ebből. Egyébként ezt a videót nem tudom láttad e már :
    http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/572/view/videos/play/1942/ArcheAge-Closed-Beta-3-Preview.html

  2. TokodBokom
    April 29th, 2011 at 11:26 | #2

    ez volt az Laci

    • August 7th, 2011 at 19:20 | #3

      Wait, I cannot fathom it being so strgaihtforrwad.

  1. No trackbacks yet.

%d bloggers like this: