Home > hír > Tencent Games 2011 – Hivatalos Kínai kiadó

Tencent Games 2011 – Hivatalos Kínai kiadó

Régóta mennek a pletykák, hogy mi is lesz az ArcheAge kínai kiadásával. Az alig néhány órája befejeződött Tencent Games press konferencia végre pontot tett erre a kérdésre is. ‘Tencent Games 2011’ néven létrehozott kiadó cég fogja gondozni az ArcheAge-t kínában. Innentől gőzerővel készülnek a játék 2011-es kiadására. Ennek örömére egy igen hosszú 7 perces trailer összevágást is kiadtak:

Természetesen az EU/NA kiadóról még mindíg semmi hír (nemrégiben direktben is felvettük az XLGames-szel a kapcsolatot, hogy érdeklődjünk. Egy kedves lerázós levéllel el is hajtottak bennünket jelezve, hogy ezen a téren még semmilyen informácóval nem szolgálhatnak.)

Categories: hír Tags: ,
  1. meridian
    April 15th, 2011 at 09:42 | #1

    sztem ez inkább csak 7 perces volt, csak duplázódott…
    Amúgy nem értem miért nincs még EU/NA-s kiadó, hiszen a játék kinézete az eddigiek alapján sokkal európaibb, mint a korábbi koreai játékok…?

  2. TokodBokom
    April 15th, 2011 at 10:46 | #2

    Hmm hat volt par percnyi uj video anyag benne, le is fostam a tarkom. Bejovos.

  3. TokodBokom
    April 16th, 2011 at 07:12 | #3

    Latom egy remek link került ki. Mar le is szedtek meg nem is HD volt. Itt egy mukodo HD link majd javitsd xt. http://www.youtube.com/watch?v=j13Tr4XnOpE&feature=player_embedded

    • menorel
      April 17th, 2011 at 16:47 | #4

      Köszi, frissítettem a postban.

  4. Lacci
    April 18th, 2011 at 14:07 | #5

    Találtam egy intervjút amit, gondolom mát archage is megtalált.
    http://www.outpostgamez.com/outpostgamez/top-stories/660-opg-archeage-qaa.html

    AZ én angolom sajnos szinte a nullával egyenlő, a google taranslate viszont elég gyatrán fordította le, de volt benn pár érdekes infó, még így is.remélem lefordítjátok:)

    • menorel
      April 18th, 2011 at 14:24 | #6

      Elolvastam, de úgy szerintem nem feltétlenül éri meg a lefordítást. Jellemző, hogy hosszabbak a kérdések mint a válaszok, ami azért elárul valamit az interjúról. Az egyetlen infó – amivel eddig máshol nem találkoztam: – az volt, hogy a bútorokhoz a játékosok fel tudnak tölteni egyedi textúrákat; valamint, hogy össze-vissza lehet majd pakolgatni a bútorokat a player house-okban.

  5. TokodBokom
    April 18th, 2011 at 17:02 | #7

    Sztem 3. 4. es 8. kerdes/valaszt mondjuk erdemes lehetne pontosan leforditani, ha mas nem csak igy itt a hozzaszolasokban. Lehet, hogy te mar mashol talalkoztal veluk, de nem biztos, hogy a tobbi 6-8 ember aki olvassa a blogot az igen:D

  6. menorel
    April 18th, 2011 at 18:33 | #8

    Nem szó szerinti átirata a kérdéses résznek:

    Az ArcheAge-ben három kontinens lesz elérhető a játékosoknak. Az első kontinensen tudja a játékos meghódítani az egyes területeket. A meghódított területeken a játékosok házakat építhetnek és előre megszabott adót kell fizetniük. A kontinensen számos zóna lesz, ahol egyedi erőforrásokhoz lehet hozzáférni, a területet uraló vezető tudja kontrollálni ezen erőforrások hozzáférhetőségét. NPC-ket lehet felbérelni, hogy árusként szolgálják ki a játékosokat ezzel is növelni a város hangulatot/jelleget.
    Guildekkel vagy akár nagyobb csoportokkal meg lehet támadni ezeket a városokat és el is lehet foglalni azokat. Ha sikerül a hatalom átvétel, akkor az addig ott lakóknak lehetőségük lesz akár továbbra is ott élni, de onnantól nyilván azokat az adóterheket kell viselniük, amit az új uralkodó megszab.
    A másik két kontinens: A szerverek megnyitásakor a nyugati kontinenst a Nuians szövetség, míg a keleti kontinenst a Hariharans szövetség bírtokolja. A két kontinens ádáz harcot vív egymás ellen. A két szövetséget az azonos nevű humán fajok irányítják.
    Az egyes fajoknak van lehetősége elhagyni a szövetséget és átállni az ellenfél oldalára. PVP helyzetben nem lehet a szövetség mögé bújni, ha sérelem ér egy játékos társ okán, akkor van lehetőséged revansot venni rajta akkor is, ha azonos szövetségben játszotok.
    […]
    Bár a játék alapvetően sandbox elvű, de tisztában vannak ennek is a problémáival. Követve a nagyobb MMORPG-k megjelenését törekednek arra, hogy ne kövessék el a korábbi hibákat. Lesznek alacsony szintű szintező zónák, ahol a játékosok védettséget élveznek egymástól és természetesen figyelmet szentelnek annak is, hogy adjanak lehetőséget a solo orientált játékosoknak is a fejlődésre. Emellett azt is fontosnak tartjuk, hogy a játékosok olyan endgame contentek közül válogathassanak, amelyek már más MMOkban sikeresen vizsgáztak.

    • TokodBokom
      April 18th, 2011 at 20:36 | #9

      Köszönjük

  7. Dakszli
    April 18th, 2011 at 19:47 | #10

    Mi az, hogy sandbox?
    Jó,… homokdoboz, de gondolom mást jelent itt 🙂

    • TokodBokom
      April 18th, 2011 at 20:40 | #11

      “A sandbox stílusú program olyan játék, ahol a fő sztori vonal mellett számos mellékküldetés is rendelkezésünkre áll és ráadásul a világ, amelyben játszunk szinte teljesen nyitott. Így akár órákat is eltölthetünk úgy az alkotással, hogy történetben egy percet nem haladtunk előre.”

  8. menorel
    April 18th, 2011 at 22:03 | #12

    A sandbox jelentése konkrétan homokozó. Annyival egészíteném ki/pontosítanám Töki idézetét, hogy az MMORPGkben a sandbox környezet rendszerint annyit jelent, hogy az egész játék openworld elvű. Tehát nincsennek benne instanceolt/dinamikus területek, nincs multilayeres zóna és semmi olyasmi, amihez minden karakter egyedileg férne hozzá. Szóval lényege az, hogy bárhol, bárkivel találkozhatsz és gyakorlatilag bármit csinálhatsz vele. Tipikusan jó példa arra, hogy mi a nem sandbox a Guild Wars, ahol ugye minden content szét van instanceolva.

    Mindez persze nem jelenti azt, hogy az AA-ban nem lesznek ‘insták’ (aka dungeon-ök), itt a fogalmak téves használatáról van csak szó.

  9. Lacci
    April 18th, 2011 at 22:35 | #13

    Köszi! a dordítás, így sokkal értelmesebb dolog sült ki belőle, mint a translateel
    🙂
    Nagyon jó lesz ez a játék.Egyenlőre sokkal több fantáziát látok benn mint a TERA-ban.
    Bár lehet a TERAban is vannak terveik, de azokról semmit nem modnadnak,ami nem feltétlen jó, szerintem.Ami jelenleg van tartalom az nagyon kevés, és nem is tűnik úgy hogy lesz valami.Ezzel szemben itt már most rengeteg ötlet van ami ha meg is valósul, akkor hiehetelnül izgalmas játék lesz.Itt sokkal kevsebb infót közölnek, de az mg is jobban felkelti az érdeklődésem,sokkal jobban mint a TERA hihetelen jó harcrendszere.

    • TokodBokom
      April 19th, 2011 at 00:03 | #14

      Mondtam en neked Laci latod-latod. Jo lesz ez. Terat tolod meg?:D

  10. menorel
    April 19th, 2011 at 04:54 | #15

    A TERA egyfajta FPS szerű játékélményt céloz meg. Abba az irányításba nagyon nem férnek bele komplexebb feladatok, ezért is olyan a játék amilyen.
    Ezzel szemben az AA sokkal inkább ilyen ‘settlers’ szerű irányt képvisel. Nagyságrendekkel komplexebb és ennek köszönhetően meg is van hozzá a megfelelő irányítás. A TERA nagy előnye, hogy az egyéni harcot teszi hihetetlenül izgalmassá és változatossá, ezzel szemben az AA végtelen komplexitást ad a harchoz, bérelhető NPC-ktől kezdve, harci gépezeteken keresztül, mount harcig, stb. Mást céloznak meg, és mást is érnek el.

    Egyetlen aggályom az AA kapcsán az, hogy elvileg Koreában 5-6 hónap múlva meg fog jelenni (legalábbis az OBT indul), ehhez képest EU/NA kiadó még mindig sehol. Még egy TERA szintű atom egyszerű játékkal könnyedén el lehet játszani nyelvtudás hiányában is, addig ugyanez eléggé kérdéses az AA esetében (látva a bonyolult ingame menüket a korábbi videókban), szóval ezzel eléggé nehéz lesz koreaiul játszani. De majd meglátjuk.

  11. Lacci
    April 19th, 2011 at 05:08 | #16

    Töki: már nem játszom, sajnos nincs annyi időm , hogy megérje ki adni 5000 et, de így legalább pihen kicsit az EU indulásik, és több kedvem lesz ujra kezdeni,mert mindezek ellenére sztem játszani fogok vele, és kipróbálom majd AA is.

    Menorel:igen igazad van, én eddig nem is gondoltam így erre.
    AZ EU kiadó engem is aggaszt!Annak ellenére, hogy tervezik AZ EU kiadást még se híre se hanva 1 kiadónak, pedig szerintem sok embert érdekelne.
    Terához is hamar volt angolosítás:)
    Amúgy a likelt cikben azt nyilatkozta a fickó, hogy gőzerővel hajtanak az idei kiadáson,de előfordulhat csúszás, ezt pedig sztem nem véletlen mondta. bár ne legyen így.

  12. menorel
    April 19th, 2011 at 05:20 | #17

    Úgy egyébként konkrétan eddig sehol nem hangzott el, hogy lesz egyáltalán EU/NA kiadás. Volt róla szó, hogy tervezik/gondolkoznak rajta, jó lenne, stb. De ezen túl semmi nem hangzott el. Egyáltalán nem törekszenek a nyugati piacra semmilyen szinten. Ha nem találnak megfelelő kiadót, akkor szerintem lelkiismeret furdalás nélkül elindulnak NA/EU kiadás nélkül. Javítsatok ki, ha tévednék és tényleg valaha is elhangzott, hogy bármilyen szinten is foglalkoznak az EU/NA kiadással.

    • TokodBokom
      April 19th, 2011 at 11:02 | #18

      Nem tudok rola, hogy elhangzott volna-e barhol is. De javits ki ha tevedek, de mindezek ellenere (“látva a bonyolult ingame menüket a korábbi videókban”) Te is es gondolom Laci is ott lesztek a koreai AA-n, ahogyan en is biztos ott leszek, ha vert kell pisalnom erte akkor is:)

      Amugy persze en is ott leszek Teran EU-startkor. Bar nekem koreai semmi mas nem volt csak csalodas. Teljesen jegelem a jatekot mindenfele szinten mig ki nem jon, es akkor is csak azert Terazni fogok mer egyszeruen nem lesz mas ami akkorra varhato es varhatoan lekot majd. Hacsak nem AA lesz az…

  13. menorel
    April 19th, 2011 at 12:35 | #19

    Nyilván, ha a 3zoom biztosítja a megfelelő eszközöket (márpedig úgynézem, hogy törekszik erre…), akkor a kipróbálás lehetőségét meg fogom adni magamnak. Már persze csak akkor, ha addig bejelentik az EU kiadót. Ha ez nem történik meg, akkor nem fogom ezzel fájdítani a kicsi szivecském.

  14. April 19th, 2011 at 14:07 | #20

    Én fogom fájdítani a szívemet, sőt, lehet még egy GW2 is befigyel majd 🙂

  15. TokodBokom
    April 19th, 2011 at 17:48 | #22

    Van egy uj jake song kerdezz-felelek. Meg at se neztem, szal lehet elhamarkodottan irogatok de epp induloba vagyok. Szal lehet megerne egy forditast.

    • TokodBokom
      April 19th, 2011 at 17:52 | #23

      Oke beneztem. Ez ugyanaz mint amit Laci linkelt, csak eppen egy masik portalon. Bukta

  16. Lacci
    April 26th, 2011 at 10:21 | #24

    Hali! nincs semmi új hír?
    CBT3 még nem volt? 2011.03.14 az csak a jelentkezés határideje volt?jöhetnének már valami infók:)

  17. TokodBokom
    April 26th, 2011 at 13:21 | #25

    Nem tom. xt-nek kuldtem egy anyagot, de nagyon el van tunve.

  18. Lacci
    April 26th, 2011 at 19:49 | #26

    Mit találtál?

  1. No trackbacks yet.

%d bloggers like this: